Zachu / Jani Korhonen

Puppet Pelitalolla

Pelitalo Maximum Gaming, siis paikka jossa työskentelen, on Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen nuorten pelikahvila. Sörnäisissä Toimintakeskus Hapen yhteydessä toimivassa Pelitalossa on 40 pelikuntoista tietokonetta ja lukuisia pelejä, joita nuoret voivat käydä ilmaiseksi pelaamassa.

Pelitalolla on myös sivupisteitä, kymmenen tietokoneen ryppäitä, paikallisilla nuorisotaloilla pitkin Helsinkiä. Sivupisteitä on mm. Pasilassa, Malminkartanossa ja Rastilassa. Kaikki nämä toimipisteet vaativat myös tekniikkaa paikalle ja tähän asti tekniikan hallitseminen etänä onkin ollut hoidettu hieman heikonlaisesti. Kaikki ongelmat ovat lähtökohtaisesti vaatinut paikalla käyntiä.

Ensimmäinen askel keskitettyyn hallintaan otettiin torstaina 13.12. kun ensimmäinen jonotuspääte saatiin Pasilan nuorisotalolla Puppet-hallintaan. Puhtaan Ubuntun ja Puppetin asennus riitti saamaan päätteen toimintakuntoiseksi. Tätä varten kirjoitettu Puppet-moduli (löytyy blogipostauksesta täältä) ja koko Puppet-ympäristö saatiin näin ollen todettua ja testattua toimintakuntoiseksi.

Jatkosuunnitelmassa on siirtää loputkin etäpisteiden jonotuspäätteet Puppet-hallintaan ja kehittää vielä modulia hieman eteenpäin. Myös muuta Pelitalon tekniikkaa on suunnitelmissa siirtää Puppet-hallinnan alle ja aikomuksena on myös tehdä Puppetin hallitsemille koneille PXE-menuun Ubuntun preseed-asennus nopeuttamaan ja helpottamaan koneiden asennusta.

Kirjoita vastaus

Sähköpostia ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *-merkillä.

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Under heavy construction :(