Zachu / Jani Korhonen

Star N8000 – Galaxy PiraattiNote

Ostin jokunen hetki sitten Amazonista puhelimen tappavalla otsikolla Star N8000 Android 4.0 MTK6575 1.0GHz Dual SIM Quadband 5.0-inch Capacitive Screen 3G Smartphone with WiFi GPS. Hinta puhelimelle ei ollut paha, siinä on kaksi SIM-korttipaikkaa henkilökohtaiselle- sekä työliittymälle ja se on sen verran iso, että siitä pystyy lukemaan bussimatkalla kirjaa. Mikäs sen herkumpaa! Oletin ostaessani tuota puhelinta, että siinä fyysisen näppäimistön puuttuminen ei olisi niin suuri ongelma koska isolla näytöllä olisi helpompi osua näppäimiin. Omalla kohdalla tämä ei ainakaan auttanut, vaan jatkossa odottelen markkinoille oikean näppäimistön omaavia luureja.

Kyseinen puhelin on kiinalaisten oma versio puhelimesta Samsung Galaxy Note ja ulkoisesti puhelimessa erona onkin sivunäppäinten hieman erilainen sijoittelu ja takakannen SAMSUNG-tekstin vaihtuminen ANDROIDiksi. Puhelin on myös jokusen millimetrin pienempi Notea, joten esimerkiksi Notelle tarkoitetut suojakotelot tai takakannet eivät käy kiinalaiselle veljelleen.

Koska kyseessä on halpamallipuhelin, eivät puhelimen tekniset ominaisuudetkaan ole lähelläkään Galaxy Noten tasoa. Odotinkin puhelinta ostaessa joutuvani kärsimään pienestä nykimisestä ja tiesin etten varmasti pysty useaa selaimen välilehteä kännykällä avaamaan. Käytössä oikeastaan ainoaksi yllättäväksi ongelmaksi muodostui puhelimen hyvin pieni sisäinen muisti. Lähes kaikki ohjelmat haluavat asentua laitteen sisäiselle muistille eikä toimi täysin ulkoiselta kortilta suoritettuna, oli 512 MB muisti monesti hyvinkin rajoittava tekijä. Ongelmaan on onneksi myös ratkaisu joka tosin vaatii puhelimen roottaamisen. Google Playsta löytyy sovellus nimellä Link2SD ja se osaa linkittää ohjelmat todellisuudessa puhelimen SD-kortille säästäen sisäistä muistia.

Toinen ongelma johon törmäsin vasta vuoden käytön jälkeen oli Suomen 3G-taajuudet. Wikipedia-artikkelin mukaan Suomessa käytetään 3G-verkoissa kahta taajuutta, 900 MHz ja 2100 MHz, joista ensimmäinen on laajoille peittoalueille (lue: maalle) ja jälkimmäinen suuremmille kapasiteeteille (lue: kaupunkeihin). Mökillä ollessani huomasin, että puhelimen mobiilinetti toimii ainoastaan GPRS-nopeudella, vaikka vastarannalla oli vanha tuttu operaattorini radiomasto. Asiaa tutkittuani huomasin, että kiinapuhelimeni tukee ainoastaan 3G-taajuutta 2100 MHz, eli juuri tuota “kaupunkitaajuutta”. Ei siis yllättävää, että netti tahmaili kun sivistyksestä siirrytiin satoja kilometrejä kohti maaseutua. Tulipahan pilkottua enemmän halkoja ja katsottua vähemmän Netflixiä :)

Muilta osin kyseinen puhelin on toiminut verrattain hyvin. Molempien SIM-korttien yhtäaikainen käyttö on helppoa ja vaivatonta. Kyllä kuitenkin taidan seuraavaksi ostaa jonkun oikean puhelimen. Näppäimistöllistä verrattain uudella Androidilla olevaa Suomessa myytävää Dual-SIM-puhelinta odotellessa.

Kirjoita vastaus

Sähköpostia ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *-merkillä.

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Under heavy construction :(