Zachu / Jani Korhonen

Yes, this is dog

Olin koulussa, kun kuulin tapahtuneesta. Avovaimon selitys asiaan oli: “Koira on purrut puhelinjohdon poikki, ja nyt meillä ei toimi netti”. Neuvokkaana tee-se-itse-miehenä ajattelin, että tuohan on helposti korjattavissa, kunhan liittää johdot takaisin toisiinsa, onhan ne värikoodattu kuitenkin.

Kotia päästyäni minua odottikin lievä yllätys. Johdot, joihin pentumme oli päässyt käsiksi, eivät olleet poikkipurtuja, vaan ne oli irrotettu liitoksistaan. Vielä suuremmaksi hämmästyksekseni, liitokset eivät olleet alunperinkään ilmeisesti muulla kuin teipillä (jos edes sillä) kiinni toisissaan. Kaikkein suurin shokki itselleni tuli kuitenkin siitä, että molemmissa kaapeleissa oli täysin eri värikoodaukset ja eri määrä johtimia.

Maallikolle nämä piuhat vaikuttavat täysin heprealta. Toinen piuha sisälsi johtimet väreiltään punanen, oranssi, sininen, valkonen, suojaamaton, läpinäkyvä. Tämä kaapeli näytti tulevan puhelinpistokkeelta päin. Toinen kaapeli oli tutummasta perheestä, joskaan ei täysin tuttava. Sen värit oli oranssi, raidallinen oranssi, vihreä, raidallinen vihreä, sininen, raidallinen sininen, punainen, suojaamaton. Tämä kaapeli tuli ilmeisesti ulkopuolelta huoneistoomme

Tuntien tutkimisen jälkeen vika saatiin korjattua. Puhelinrasian avattuani huomasin, että rasiassa oli kiinni ainoastaan valkoinen ja sininen johdin. Tämä tottakai vähensi kokeiltavien yhdistelmienkin määrää huomattavasti, sillä tiesin, että vain kaksi johdinta tulee kiinnittää. Ulkopuolisen vinkin perusteella päätin aloittaa kokeilemisen niin, että yhdistin siniset johtimet keskenään ja valkoisen johtimen raidalliseen siniseen. Ja kuinkas ollakaan, netti toimii taas kuin unelma!

Mitä tästä opimme? En oikeastaan tiedä, mutta ainakin puurtaminen oli ihan kivaa vaihtelua normaaliin!

Kirjoita vastaus

Sähköpostia ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *-merkillä.

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Under heavy construction :(